Een behandeling met Botulinum toxine.

Door het bewegen van onze mimische spieren onderhuids in het gelaat trekken we rimpeltjes in de huid van het gelaat. Als deze enkel bij spieractiviteit te zien zijn spreken we over dynamische rimpels. Rimpels die ook te zien zijn bij een gelaat “in rust” zijn statische rimpels. Deze rimpels zijn meestal groter en dieper en langer bestaand dan de dynamische rimpels en vragen dus mogelijk een iets intensievere behandeling.

Wat is botulium toxine nu juist?

Botulium toxines zijn neurotoxines geproduceerd door een type bacteriën Clostridium botulinum genoemd.

Bij de behandeling van rimpels, wordt er een gezuiverde vorm hiervan in kleine, gecontroleerde dosissen geïnjecteerd. Op deze manier is het gebruik van dit toxine erg veilig en effectief in het relaxeren van overmatige spiercontracties.

Door de activiteit in de onderhuidse mimische spieren te blokkeren met deze spierverslapper, kan de spier ook geen rimpel meer veroorzaken in de huid waardoor deze zich ontspant.

Daardoor ontstaan er geen dynamische rimpels meer, die later kunnen blijven bestaan als statische rimpels. De spierverslapper is een volstrekt veilig product als er deskundig wordt mee omgesprongen.

Image

Maak een online afspraak.