Consultaties

Enkel op afspraak

Maak een afspraak

Afspraak maken

  • Weg naar As 88
  • 3600 Genk
  • Tel: 089 35 17 34
Parking

Parking beschikbaar

Operaties

Global Care Clinic

Dr. S. Janssen
Kerkstraat 105
3550 Zolder

Sint-Franciscusziekenhuis

Dr. A.Aerts
Pastoor Paquaylaan 129
3550 Heusden-Zolder

Storende rimpels, wat nu?

Door het bewegen van onze mimische spieren onderhuids in het gelaat trekken we rimpeltjes in de huid van het gelaat. Als deze enkel bij spieractiviteit te zien zijn spreken we over dynamische rimpels. Rimpels die ook te zien zijn bij een gelaat “in rust” zijn statische rimpels. Deze rimpels zijn meestal groter en dieper en langer bestaand dan de dynamische rimpels en vragen dus mogelijk een iets intensievere behandeling.

Wat doet een spierverslapper nu juist?

In een spierverslapper zitten neurotoxines geproduceerd door een type van bacteriën Clostridium botulinum genoemd. Bij de behandeling van rimpels, wordt er een gezuiverde vorm hiervan in kleine, gecontroleerde dosissen geïnjecteerd. Op deze manier is het gebruik van dit toxine erg veilig en effectief in het relaxeren van overmatige spiercontracties.

Door de activiteit in de onderhuidse mimische spieren te blokkeren met deze spierverslapper, kan de spier ook geen rimpel meer veroorzaken in de huid waardoor deze zich ontspant.

Daardoor ontstaan er geen dynamische rimpels meer, die later kunnen blijven bestaan als statische rimpels. De spierverslapper is een volstrekt veilig product als er deskundig wordt mee omgesprongen.

 

Nazorg

De werking van het product is merkbaar na een 4- tal dagen. U zal zien dat het moeilijker wordt om bepaalde spierbewegingen uit te voeren. Dit effect neemt toe tot twee weken na de injectie en houdt een 3-tal maanden aan, afhankelijk van de activiteit in de behandelde spieren. Als u bijvoorbeeld zeer expressief bent, zet u deze spieren hard aan het werk en kan het product sneller uitgewerkt zijn. Dit kan opgelost worden door bij een volgende behandeling de dosis op te drijven.

U zal merken -wanneer u op tijd een nieuwe behandeling laat uitvoeren en dus de spier niet de tijd geeft om terug volledig in kracht toe te nemen- dat het interval tussen twee behandelingen groter zal worden. In het begin kan het effect dus minder lang duren, doch dit betert na een paar behandelingen. Daarom is het belangrijk om de volgende behandeling in het begin niet langer dan drie maanden uit te stellen, zo niet zullen de rimpels onverbiddelijk opnieuw voorkomen.

Contacteer uw behandelend arts voor meer informatie hierover !Een behandeling met fillers?

Bij het ouder worden, wordt er minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Tegelijkertijd wordt dit sneller afgebroken, vooral bij veel blootstelling aan de zon. Hierdoor zal de huid minder stevig worden, waardoor er rimpels ontstaan.

Wat zijn fillers nu juist?

Fillers zijn ontwikkeld voor esthetische gezichtsbehandelingen: om effectief ongewenste rimpels te verminderen, de gezichtscontour te verbeteren en het volume te herstellen. Denk hierbij o.a. aan de neuslippen plooi, afhangende mondhoeken, het vergroten van de lippen, de lijntjes in de bovenlip, of het accentueren van jukbeenderen. De fillers zijn een zachte gel op basis van gestabiliseerd hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een suikermolecuul dat van nature voorkomt in bijna alle levende organismen. Het bindt water en werkt als een smeermiddel in o.a. de gewrichten. Verder is het belangrijk voor het transport van alle bouwstoffen en het regelt de waterhuishouding van de huid.

 

Behandeling met hyaluronzuur fillers

De arts bespreekt met u welke plaatsen u behandeld wilt hebben. Er kunnen foto’s genomen worden om het effect in de toekomst op te volgen. Indien nodig, wordt er een verdovende crème aangebracht die even moet inwerken. Vaak is verdoving niet nodig vanwege de zeer dunne naaldjes die gebruikt worden. Vervolgens wordt uw gelaat ontsmet.

De hyaluronzuurgel wordt via een fijne naald of canule in de huid geïnjecteerd. Hierdoor wordt er volume gecreëerd en ziet de huid er jonger uit. Rimpels en lijnen zullen vervagen, waardoor u een zachtere, natuurlijke uitstraling krijgt. Na de behandeling wordt vaak een lichte massage gegeven op het behandelde gebied.

Nazorg

Vanaf de volgende dag mag er terug make-up aangebracht worden. Soms kan er een lichte roodheid, zwelling of blauw plekje aanwezig zijn. Deze verdwijnen over het algemeen snel. Vermijd een aantal dagen druk op het behandelde gebied en vermijd blootstelling aan zonlicht in geval van een blauwe plek.

Na de behandeling mag u dezelfde dag niet sporten of in het behandelde gebied wrijven. Verder dient u best ook enkele dagen alcohol te vermijden. U hoeft het gebied niet te masseren tenzij de arts u anders instrueert.

U ziet het effect van een fillerbehandeling direct. Het optimale resultaat zal na ongeveer twee weken aanwezig zijn gezien de fillers ook nog een beetje vocht aantrekken waardoor hun effect versterkt wordt.

Hoe lang werkt de filler?

Hoe lang de filler werkt is afhankelijk van het type filler, het behandelde gebied en de stofwisseling. Het resultaat houdt 6-12 maanden aan. Wanneer er een lichter hyaluronzuur wordt gekozen heeft de werking een kortere duur dan wanneer er een steviger hyaluronzuur wordt gekozen. Wanneer de filler in losmazig en beweeglijk weefsel zoals de lippen wordt toegepast, is de werkingsduur ook korter; zo’n 6 tot 9 maanden.

Het effect van fillers blijft dus 6 maanden tot meer dan een jaar zichtbaar afhankelijk van het product en het behandelde gebied. Het is echter niet aan te raden om te wachten totdat het resultaat verdwenen is, maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Bij een dergelijke touch-up behandeling zal minder volume nodig zijn dan bij de oorspronkelijke behandeling, zal er geen jojo-effect ontstaan en blijft het gelaat het gunstig resultaat behouden.

Problemen met uw zicht?

consultaties enkel op afspraak

Weg naar As 88
3600 Genk

Tel: 089 35 17 34 info@oogarts-genk.be