Dr. S. Janssen

Studieloopbaan Dr. Janssen al meer dan 20 jaar ervaring als oogchirurg

Oogarts Steven Janssen blikt na een lange studietijd inmiddels terug op een rijk gevulde carrière.
In 1993 behaalde hij als dokter het diploma van ‘oogziekten en oogheelkunde’. We zetten zijn studieloopbaan kort op een rij:

  • In het middelbaar volgde Steven Janssen Latijn-Wetenschappen aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Genk. Hij eindigde primus-interpares.
  • Met de grootste onderscheiding haalde hij aan de KUL Leuven (1982 – 1989) het diploma van ‘Doctor in de genees-, heel- en verloskunde’. Daarbij liep hij stages in het Maternity Hospital in Birmingham en in het Scotland Victoria Hospital.
  • Na zijn diploma voor dokter vervolmaakte hij zich in de discipline ‘oogheelkunde’ aan de KUL Leuven (1989 – 1993). Dit gebeurde onder leiding van professor Missotten. In deze periode was hij assistent van professor Pouliquen in het Hôtel-Dieu-ziekenhuis in Parijs en van dokter Blanckaert in Ieper.
  • In 1993 startte hij zijn privépraktijk op in Genk (Weg naar As 88). De oogoperaties vinden plaats in de Global Care Clinic in Zolder.

Lidmaatschappen

Dokter Janssen en Dokter Aerts zijn beiden lid van het ESCRS en de American Academy of Ophtalmology.

Vrijwilligerswerk

In zijn vrije tijd stelt Steven Janssen zijn diensten als chirurg regelmatig ter beschikking van de liefdadigheidsorganisatie Mercy Ships. Aan boord van dit niet-overheidsgebonden hospitaalschip voert hij in West-Afrika oogoperaties uit bij arme inwoners van ontwikkelingslanden. Meer info hierover vind je hier.